Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »

Jade: van rebel naar golden fitgirl

Published on 12 f, 2023
Jade: van rebel naar golden fitgirl

Jade Agenant is de eigenaar van Fit&Style, 36 jaar oud en 5 dagen per week samen met haar vriend in de sportschool te vinden. 

Bizar trots is ze als ze vertelt over haar eigen webshop met exclusieve fitnesskleding voor vrouwen. Fit&Style is er voor sterke vrouwen die durven. Jade vertelt over de zoektocht naar haar eigen style.

 

Op zoek naar een eigen stijl

Ze omschrijft zichzelf als: lichtelijk gestoord – maar dan op een leuke manier – chaotisch, sociaal, intens en natuurlijk sportief. Jade: ”Ik leef voluit en ben vooral heel erg mezelf.” En als je haar ziet, zie je een sterke jonge vrouw. Nu weet ze wie ze is, maar lang wist ze dat niet.

Van skater naar gothic en door naar punker. Die eigen identiteit was wel even een dingetje. Als echte rebel ging ze graag overal tegenin, maar haar kleren koos ze vooral voor anderen. Jade: “Als ik met die punkers op pad ging, wilde ik dat zij mijn kleren tof zouden vinden.”

En na de middelbare school was het voor Jade een groot vraagteken waar zij nou blij van werd. CIOS leek haar wel wat: sportief en ondernemend. Maar binnen no time was ze er al achter dat dat ‘m niet ging worden. Wat dan wel? Een oud-schoolgenoot was begonnen aan de vakschool voor goudsmeden. En na één blik binnen in die school te hebben geworpen, was ook Jade overtuigd. “Ik zag hordes met alternatieve mensen. Dit is het gewoon.” Maar helemaal zichzelf kan ze ook in het goudsmeden niet zijn.

 

”Ik leef nu voluit en ben vooral heel erg mezelf.”

 

Fitgirl

Wat ze wel blijkt te zijn, is een echte fitgirl. Ze komt er dankzij Abby Pollock’s YouTube-kanaal achter dat billen en borsten niet zomaar God-given zijn. Jade: “Je kunt gewoon een mooie kont trainen. Niet vet bepaalt, maar ik sculp mijn lijf zelf.” En ze begint thuis met gewichten te prutsen.

Gavelo Seamless Camo

Een nieuwe liefde neemt haar mee naar de gym. Lachend vertelt ze: “Ik wilde echt niet. Maar na mijn work-out vroeg ik meteen: mogen we morgen weer? Ik kon ineens knallen en gaan en ik voelde me heerlijk. Zo van, dat heb ik ff gedaan.”

Maar ja, welke kleren draag je als je gaat sporten? Jade: “Ik wilde geen legging aan, daar was ik te onzeker voor. Ik droeg een joggingbroek en een tanktop.” Maar dat blijkt niet echt lekker om in te sporten, want, zegt ze: “Zo’n broek zit gruwelijk warm en je moet altijd je benen scheren, want die broek zakt naar beneden als je benen omhooggaan.”

Daarna volgen leggings met een lange tanktop om nog steeds die kont te bedekken. Totdat het te warm wordt. Met Abby en haar sexy korte truitjes als voorbeeld, gaat ze compleet uit haar comfortzone. “Het was zo heet, ik moest gewoon korte truitjes aan.”

 

“Ik kon ineens knallen en gaan en ik voelde me heerlijk.”

 

Webshop

Vanaf dat moment is Jade altijd op zoek naar vette sportkleding. “Ik wil niet lopen in kleding waar vijf anderen ook in lopen. Ik vind überhaupt dat je dat als vrouw niet moet willen. Waarom als het ook anders kan?"

Gavelo Seamless Camo

En dan is er hét moment waarop alles samenvalt. Ze is bezig met een webshop voor haar werk als goudsmid en dan struikelt ze online over de site van Fit&Style – die op dat moment te koop staat. Haar eerste reactie is: “Ik moet die shit hebben, ik moet dit, ik wil dit en ik kan dit. Een site met geweldige merken, dit is het."

De webshop is inmiddels geüpgraded en bijna zoals ze ‘m graag wil hebben. “Ik verkoop exclusieve kleding van een hoge kwaliteit. Het meest trots ben ik op de Braziliaanse merken. Vrouwen mogen zich gewoon wat minder verbergen. Verstop jezelf niet, je bent keihard aan jezelf aan het werk. Dus ja, jij mag jezelf bekijken in de spiegel. Je bent mooi.”

Laat een reactie achter

* Your emailaddress will not be published

* Verplichte velden