Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »

De fitnessjourney van... Fit&Style godin Alexandra

Published on 2 f, 2023 Door Merel van Fit&Style
De fitnessjourney van... Fit&Style godin Alexandra

In 2015 werd Alexandra uitgeroepen tot de nummer één vrouwelijke bodybuilder van Nederland in de klasse Performance. Nu staat ze - naast haar werk als helpende plus in een verzorgingstehuis, waar de mensen haar áltijd weten op te vrolijken als ze weer zo’n dag heeft – nog steeds zo’n 3 à 4 keer per week in de sportschool. In een interview met Fit&Style vertelt ze over haar fitnessjourney.

 

Even voorstellen: Alexandra Schmidt (53)

 • …woont in Noordwijk met drie katten
 • …zat 7 maanden in Utopia
 • …heeft een zoon van 28 (ook wel bekend van de Bachelorette) en is gek op haar vriend Marco.

 

Maak kennis met onze Fit&Style godinnen!

Deze blog gaat over jou: vrouwen die niet alleen zweten in de sportschool, maar het ook in stijl doen. Voor de serie Fit&Style Godinnen in the spotlight praten we met stoere atleten, trainers én beginners die weten hoe ze plezier kunnen hebben terwijl ze hun fitnessdoelen verpletteren. 

Heb jij een leuk, gek of interessant fitnessverhaal te vertellen? Stuur een mailtje naar [email protected] of slide in onze DM's

 

#1 Hoe ben je gestart met bodybuilding?

“Toen ik een jaar of 18, 19 was, waren de lesjes bodypump een hot item bij ons in de sportschool. Dat beviel en het werd me aangeraden om ook fitness eens uitproberen - daar heb ik toen mijn passie gevonden. Ik werd steeds beter, tot in 2010 iemand tegen me zei “Lex, je ziet er zo goed uit, jij moet het podium op!

Ik heb altijd al last van faalangst gehad, dus het was voor mij nogal wat om op een podium te gaan staan terwijl er allemaal mensen naar je kijken… Ik moest daar echt goed over nadenken. Uiteindelijk heb ik ervoor gekozen om het toch maar te doen en ik kan je vertellen, het is een hele happening!"

 

De eerste keer op het podium

"De voorbereiding kostte 6 maanden en uiteindelijk stond ik met 9 of 10% procent vet op het podium.  Die eerste keer deed ik mee aan twee competities: wát stond ik te shaken! Een standaard onderdeel van zo’n wedstrijd is dat je een showtje moet geven van anderhalve minuut en daar ben ik écht niet goed in. Je staat te poseren en laat al je spieren zien, ik krijg er de zenuwen van! Dus ik stond te trillen op het podium en werd uiteindelijk tweede en vijfde.

Ik wilde het eigenlijk daar bij laten, maar dan zie je op insta de wedstrijden weer voorbij komen en begint het toch te kriebelen. Uiteindelijk heeft Willem Jongman me naar nummer één gecoacht: binnen 4 maanden was ik klaar en stond ik weer op het podium. Je houdt je hart vast en opeens hoor je dat jij hebt gewonnen. Ik wist niet wat me overkwam, ik was zo blij!”

 

"Ik wist niet wat me overkwam, ik was zo blij!"

 

#2 Hoe ziet jouw fitnessroutine er nu uit?

“Nadat ik eerste was geworden, heb ik getwijfeld of ik door zou gaan, maar je moet stoppen op je hoogtepunt hè. Je vindt me nog steeds wel 3 à 4 keer per week in de sportschool, ook al is mijn werk vaak een work-out: je moet mensen uitkleden, afdrogen en weer aankleden en als je dat 4 à 5 keer op een dag doet, ja, dan heb je je training eigenlijk al wel gehad. Fitness hoort gewoon bij me, inmiddels is het bijna een verslaving.

Het kost wel meer moeite met mijn leeftijd. Kijk, ik word volgende maand 53 en dat merk je gewoon aan je lichaam. Wat in het begin heel gemakkelijk ging, daar moet ik nu keihard voor werken. Dus ja, ik probeer regelmatig te blijven trainen. Ik heb daarnaast ook eens een zoetbek als vriend die steeds aankomt met pindarotsjes en dat soort dingen… en ja, dat moet je bij mij niet op tafel zetten, dan eet ik het gewoon op."

 

"Fitness hoort gewoon bij me, inmiddels is het bijna een verslaving."

 

#3 Wat is je favoriete work-out?

“Billen, benen en rug zijn wel mijn favoriet. Benen zijn zwaar, maar wij vrouwen houden gewoon van mooie, mooie, gespierde benen en billen. Mijn diensten kunnen onregelmatig zijn en daardoor verschilt het wanneer ik in de sportschool sta, maar zaterdag is mijn vaste dag. Zelf als ik een avonddienst heb. Dan ga ik samen met een vriendin en dan is het tijd om lekker die billen aan te pakken.

En het heeft resultaat: ik moet af en toe nog wennen aan de billen die ik nu heb. Maar, weet je, daar heb ik gewoon met bloed, zweet en tranen voor gewerkt.”

 

Top 3 favoriete work-outs volgens Alexandra

   1. De hip thrust voor mooie billen
   2. Straight leg deadlift voor je harmstring – en natuurlijk billen
   3. Squats met gewichten en een elastiek

 

#4 Heb je nog specifieke doelen die je wil behalen?

“Nou, elke winter zit ik In de winterdip. Dan ben ik gewoon aan het eten en kijk ik in de spiegel en denk ik, ohoh, wat heb ik nu weer gedaan? Dus in januari en februari is het ieder jaar weer mijn doel om weer keihard te trainen en aan een mooi strak lijf te werken voor de zomer.”

 

#5 Wat wil je meegeven aan beginnende bodybuilders?

Gavelo Cargo Legging Radical Red

“Denk goed na voordat je er echt voor gaat. Het is heel erg leuk om te doen, maar het kan ook erg zwaar zijn. Je moet echt iemand achter je hebben staan die je stimuleert. Dus zoek een goeie coach en zorg dat je iemand hebt waar je bij terecht kan als je je rot voelt. ”

 

Tot slot, wat is je favoriete Fit&Style outfit?

“Ik ben helemaal fan van Gavelo! Kwaliteitsmerk met een ontzettend lekkere pasvorm. Het zit gewoon goed, je krijgt mooie billen van, dus ja, echt helemaal geweldig. Het rode setje is nu mijn favoriet, maar ik zag dat ze een nieuwe lijn gaan uitbrengen met een zwart-wit geblokt setje. Die moet ik zeker hebben.”

 

Ben jij net als Alexandra verknocht aan het rode Gavelo setje of een andere outfit van Fit&Style? Gebruik de code ALEXANDRA15 voor 15% korting op alle kleding Fit&Style.

Volg Alexandra op insta via Alexandra_inkt voor meer inspiratie en mooie plaatjes!

Laat een reactie achter

* Your emailaddress will not be published

* Verplichte velden