Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »

Dolly haar reis naar haar eerste bodybuilding wedstrijd

Published on 2 f, 2019 Door Dolly Ribeiro 1 comments
Dolly haar reis naar haar eerste bodybuilding wedstrijd

Hai ladies!

Ik ben Dolly Ribeiro 35 jr geboren te Rotterdam. Mijn beide ouders zijn van Portugese afkomst.
Ik ben een alleenstaande moeder van een knappe dochter, Keilana, van bijna 14. Ook heb ik 2 honden, een chihuahua en een pitbull. Ja, dat is een hele aparte combinatie, ik weet het. Lol. En ik wil graag mijn verhaal met jullie delen over hoe ik ben verzeild in het sportwereldje.
Eigenlijk net als de meeste vrouwen; Me te dik voelen en toch ergens moeten beginnen, ookal wist ik niet hoe.

Mijn verhaal begint zo:

Begin 2015 werkte ik bij de “The fitnessclub” en in diezelfde periode begon ik te sporten, met mijn collega’s. Maar ik merkte dat ik het saai vond en m’n draai niet kon vinden. Maar ik moest wel van mezelf, want ik was er klaar mee om me dik, vies en vet te voelen, elke keer als ik naar de spiegel keek.
Ik droeg een maatje 42 terwijl ik maar 1,56m ben.

Ben ik altijd zo fors geweest?

Nee, net als bij de meeste vrouwen, is dat na mijn zwangerschap gebeurd. Daarvoor ben ik nooit meer dan 51 kilo geweest.
Toen hoorde ik geruchten over crossfit en ben maar eens gaan kijken wat dat was. En dat vond ik dat super geweldig!
De sfeer, keiharde knallen en de variatie. En ja, toen begon ik eindelijk af te vallen en resultaten te zien, wat me een boost gaf. Maaaar ik kwam tot maat 38 en niet verder…

Toen ontmoette ik een bodybuilder, die heel overtuigend zei; “Ik kan jou wel helpen!”
Ik dacht “Ja, heus”. Maar ik gaf hem toch een kans. En achteraf gezien; blij toe!Zijn conclusie was: Ik at te weinig, in verhouding met hoe veel ik sportte. Ik at maar 3 keer per dag en sportte 5 a 6 dagen per week. Tussen 2 en 3 uur, per training.
Ik moest van hem elke 2 a 3 uur kleine beetjes gaan eten. 5 Dagen per week clean (dus geen suikers!) en 2 dagen mocht ik genieten. En ik zeg je, 100% eerlijk: Ik had geen hongergevoel! Het was echt goed te doen!

Ik zakte van een vetpercentage van 26% naar 12%, binnen 3 maanden! Super amazing! En ik voelde me super fit! Maar nu komt het…
Na 4 jaar crossfit gedaan te hebben, kreeg ik steeds vaker te horen: “Je moet bodybuilding gaan doen, joh!” Maar ik had dubbele gevoelens… Leuk idee hoor, m’n lichaam nog verder zien veranderen. Maar aan de andere kant leek het me geen goed idee. De bodybuilding wereld zit vol met mensen met attitude en ik ben niet zo. Ik ben verre van dat, juist!

Mijn coach/bestie, Richard, heb ik leren kennen via Facebook. Hij zag potentie in mij en wilde me helpen naar een wedstrijd toe. Maar, man, ik was zo sceptisch! En ik dacht: “Ja, weet je wat… We zien wel.”

Ik had een crossfit lichaamsbouw inmiddels, dus een “vierkante bouw”, noem ik dat zelf. Ik had aardig wat zwakke punten; schouderspieren, lats (“vleugel spieren”) en hamstrings. Daar gingen we dus hard aan werken, vanaf augustus 2018. We zouden pas een wedstrijd datum prikken als hij en ik beide tevreden zouden zijn. En geen niet eerder, want we hadden zouden gaan voor “the win”. Lol!

 

Wat ik als het moeilijkste ervaarde, van heel het process, naar de westrijd toe?

De meeste zullen atleten zullen zeggen: “De cutt periode!” Oftewel; het koolhydraat arme dieet, om het vetpercentage flink laag te krijgen, voor de wedstrijd.
Maar voor mij was juist het de “bulk” periode. Veel eten, veel spiermassa opbouwen.
Niet eens zozeer het vele, clean, eten. Nee, voor mij was het het weer zwaarder worden…Jeetje, wat een angst had ik zeg! Elke dag zat ik aan mijn buikvet te voelen en zag langzaamaan mijn wasbord weer verdwijnen. Ik dacht: “Shit, ik word weer mollig!” En wilde soms zelfs janken, maar ik liet het niet altijd merken. Mijn coach, Richard, wist er wel van, en hij zei steeds: “Maak je niet druk, ik laat het niet zover komen. Vertrouw me alsjeblieft. Ik weet wat ik doe!”

Elke dag bleef hij ook zeggen hoe mooi hij me vond. Tja, hij wilde tenslotte ook niet dat ik me rot voelde. Hij was, en is, altijd oprecht en zegt precies wat hij denkt.
Ik moest echt mijn lot in zijn handen leggen. En beetje bij beetje deed ik dat dan ook.
8 Weken voor de wedstrijd mocht ik eindelijk gaan cutten! 8 Weken keihard bikkelen. 2 keer per dag cardio, 1 keer per dag krachttraining. En dit alles naast mijn werk en studie! Pfff dit was heel pittig. Niet eens het cutten zelf, maar alles elke dag zo plannen, dat de dag goed verliep.

Dus zo ging ik elke dag met mijn speciale koelingstas en rugtas met schoolboeken, op m’n fietsje, naar school. En na school racede ik weer naar huis, om te gaan trainen. Pfff. En op mijn werk was ik vaak heel druk. Ik werk in de zorg namelijk. En steeds maar hopen dat ik op tijd kon eten. Soms propte ik letterlijk mijn eten naar binnen wegens tijdsgebrek.


Hoe ik me voelde?

Moe, zwakker dan normaal en vaak sagrijnig. En dat is ook niet bepaald vreemd met koolhydraat arm diëet.

Ik sliep ook slecht. Ik werd vaak wakker en dacht spontaan aan de wedstrijd. En raakte dan zowat in paniek. Hahahahah. Ook nu weer praatte Richard elke keer op me in; “Dolly, winnen of verliezen, voor mij ben je al een winnaar. Want je hebt gestreden en je hebt alles gegeven!” Ik dacht dan: ”Ja hij heeft gelijk ook!!”

Toen kwam de zaterdag dat we gingen vertrekken naar hotel Hoogenveen. Richard en ik samen. Ik kwam binnen voor de registratie en keek mijn ogen uit en dacht: “Jeetje wat een mensen, joh.” En werd ineens zo verlegen. Maar m’n coach hielp me gelukkig.

Daarna gingen we naar het hotel, ook daar had m’n coach zijn handen vol aan me. Vragen hoe ik me voelde, in de gaten houden wanneer ik moest eten en dan weer even mijn oefenen met poseren…Maar hey, ik kan je vertellen mijn zenuwen waren weg. Hoe ineens? Ik zou het niet weten, maar happy was ik wel! Mijn beste vriendin, Gordana, en mijn dochter waren er ook het hele weekend om mij te steunen. En ik ben hun beide super dankbaar!!

Wedstrijd dag!


Ik was super kalm en zelfverzekerd, ik voelde me prima. Mijn coach was steeds paraat voor me en gaf steeds van alles aan wat ik moest doen.
En toen was de tijd aangebroken! Ik mocht mijn routine doen! Klik hier om de routine te kijken.
Net op het hoekje, achter de schermen, zag ik mijn dochter en mijn beste vriendin naar me zwaaien. En aan de andere kant zag ik mijn coach. Die 3 gaven me echt een boost! En toen liep ik het podium op. En wat was dat een heerlijk gevoel!Zo onbeschrijfelijk!
Mijn coach keek super blij en zei al meteen: “Jij wordt eerste!” Ik dacht: “We zullen het zien…”

De prijsuitreiking

Wat was dat spannend zeg! De 4de werd opgeroepen… En dat was ik niet! De 3de… Ook niet… En 2de ook niet!!! En daar voelde ik de vlinders in me buik! En ik was zo happy!!!
Mijn coach, Richard, was ook dolgelukkig! Hij en ik hebben dit samen geflikt! Het keiharde werken hiernaartoe, heeft zijn vruchten afgeworpen!

En zo werd de beslissing ook gemaakt dat ik de 2de wedstrijd ging doen en ook daar werd ik eerste! En meteen gekwalificeerd om een pro kwalificatie wedstrijd te doen!
Na de laatste wedstrijd besproken we weer te gaan bulken om nog beter te worden en 2020 weer een wedstrijd te gaan doen!
Ik ben inmiddels weer 5 kilo aangekomen. Iets aan vet, maar voornamelijk in spiermassa. Maar wat zegt mijn crazy koppie wederom? Je kunt het wel raden…
“Ik ben dik…” Zo vervelend dat gevoel weer. Ik maak er wel grapjes over maar van binnen vreet ik mezelf op.
Ook nu weer moet ik sterk blijven en tegen mezelf zeggen: “Het komt echt wel weer goed! Coach Richard weet wat hij doet…”
Toen ik hem dat van de week vertelde dat ik weer me als een fluffy piggy voelde verklaarde hij me voor gek. En ja, wellicht is dat zo. Maar ik ben ooit een maat 42 geweest, dus het is niet gek dat die angst er zit.

Tijd voor iets heel anders en heel leuks!!


Morgen, zondag 3 november, ga ik een fotoshoot shoot doen, in de kleding van Fit&Style! Yeahhhh!Volgende week zal ik jullie vertellen hoe ik bij Fit&Style terecht ben gekomen, hoe mijn week is gegaan en over de fotoshoot, uiteraard!

 

 

Reacties

Stijn

02-11-2019 at 11:47

Halloooo

Laat een reactie achter

* Your emailaddress will not be published

* Verplichte velden